Menu
Komt uw eigendom in aanmerking
voor een project? Bel ons vrijblijvend!
Bel ons: 056 60 21 68

Iedereen wil huis mét tuin: worden die dan ook duurder?

Het was een voorspelbaar effect: al die maanden noodgedwongen binnenshuis moeten blijven, heeft veel Vlamingen doen verlangen naar een huis mét tuin. De kans bestaat dat dat ook een impact zal hebben op de vastgoedprijzen, stelt Spaargids.be.

Liefst 74 procent van de Vlamingen die op zoek zijn naar een nieuwe woning willen alleen nog een woning met een tuin. Wie op zoek is naar een appartement, wil negen op de tien keer eentje mét terras. Dat leert een enquête van het makelaarsnetwerk ERA bij 2.000 Vlamingen. Eén op de drie Vlaamse huizenjagers geeft daarin eerlijk aan nu meer waarde te hechten aan een groot woonoppervlakte dan voor de coronacrisis.

Droomhuis is tuin inclusief

Verrassend is dat niet, want dat was in het verleden ook wel al een beetje zo. Ook uit een onderzoek van het Steunpunt Wonen in 2018 bleek dat 72% van de Vlamingen het liefst in een open of halfopen woning wil wonen.

Die droom van een grote, vrijstaande woning mét tuin in een buitenwijk of op het platteland staat wel haaks op wat de Vlaamse Bouwmeester adviseert. Die wil tegen 2050 vooral meer duurzame bewoning. Dus: compacte en gestapelde woonvormen op ‘slimme’ plaatsen, met meer collectieve ruimtes. De gemiddelde Vlaming is voorlopig maar matig enthousiast.

Wat met de prijs?

Dat huizen met tuin nu terug extra gewild zijn, kan natuurlijk wel de prijs opdrijven, liet topman Johan Krijgsman van ERA verstaan. Ook andere makelaars erkennen dat. Al wie de voorbije weken koopinteresse had, gaat nu tegelijk op zoek naar zijn droomwoning.

  Waar wil jij graag wonen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste info over nieuwe projecten »