Menu
Komt uw eigendom in aanmerking
voor een project? Bel ons vrijblijvend!
Bel ons: 056 60 21 68

Is het einde van de open bebouwing nabij?

Nu Batibouw achter de rug is, is de tijd gekomen om conclusies te trekken. En wat blijkt? Viergevelwoningen worden langzaam maar zeker minder populair terwijl het omgekeerde geldt voor twee- en driegevelwoningen. En al helemaal voor appartementen… Sudpresse verhaalde de feiten.

Deze observatie is echter paradoxaal: in “zijn” ideale wereld zou de Belg liever een 4-gevelwoning bezitten. Maar zo’n huis is niet alleen veel duurder, er is ook meer energie nodig om ze te verwarmen. Bovendien is een alleenstaande woonst moeilijker om te isoleren en is zo’n huis dus minder “eco-verantwoordelijk”. Vandaar de keuze voor een meer bescheiden optrekje.

Het definitieve einde van open bouwen?

De Waalse en Vlaamse regeringen zijn in ieder geval van plan om een einde te maken aan de wildgroei van huizen. Dit betekent dat het tegen 2040 in Vlaanderen en 2050 in Wallonië niet langer zomaar mogelijk zal zijn om bouwgrond te kopen en er een eigendom op te plaatsen. In tussentijd (en al in 2025) willen onze overheden het aantal bebouwde ruimtes beperken. Hoe men dan een steeds groeiende bevolking kan huisvesten? Door te slopen, te verbouwen en iedereen richting de stad te “begeleiden”. Politici en deskundigen vertrouwen dan ook op de andere mentaliteit van de jongeren van vandaag. Zij willen niet per se een grote auto en ook geen groot huis.

Bron: Immovlan

  Waar wil jij graag wonen?

Schrijf in voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste info over nieuwe projecten ยป